Rechtszaak aangespannen tegen Brophy Prep en Phoenix Diocese beweert seksueel misbruik door priester

Een priester die vroeger les gaf aan Brophy, wordt genoemd in een rechtszaak over mogelijke beschuldigingen van seksueel misbruik in de jaren tachtig.

 

Er is nog een andere beschuldiging van seksueel misbruik door een katholieke priester in Phoenix. Maandag wordt in Maricopa County een rechtszaak aangespannen tegen zowel Brophy College Preparatory als het rooms-katholieke bisdom Phoenix wegens het toestaan ​​dat een priester een student seksueel misbruikt in de jaren tachtig. online suikerarrangement chat is druk bezocht.


Van 1980 tot 1987 werkte pater James Sinnerud als leraar en coach bij Brophy. De rechtszaak beweert dat hij de eiser “John RK Doe” achterliet met “emotioneel leed, verlegenheid, verlies van zelfrespect, schande, vernedering, woede, woede, frustratie, verlies van plezier in het leven, verlies van consortium, verlies van liefde en genegenheid , seksuele disfunctie, vroegere en toekomstige medische kosten voor psychologische behandeling, therapie en counseling. ”

 

“Voor [degenen die niet het slachtoffer zijn geworden van misbruik], dat is vele jaren geleden. Maar voor de volwassen overlevende is dit nog steeds een alledaags deel van hun leven ‘, zei Robert Pastor, de advocaat van de aanklager.

 

 

In 2018 publiceerde jezuïeten West een lijst van jezuïetenpriesters die op geloofwaardige wijze waren beschuldigd van seksueel misbruik van 60 jaar geleden. Acht van die priesters hadden banden met Brophy; zes daarvan waren al overleden. Sinnerud leeft echter nog steeds in Nebraska, voor zover Pastor weet. Sinnerud werkte op een andere katholieke school, Creighton Preparatory, in Omaha. Creighton ontdekte onlangs beschuldigingen van misbruik tegen hem, waarvan ze zeiden dat ze plaatsvonden voordat hij in Omaha aankwam. Sinneruds dagen bij Brophy eindigden in 1987 en van daaruit ging hij onmiddellijk naar Creighton. In de rechtszaak van deze week worden Brophy en het bisdom Phoenix genoemd als entiteiten die probeerden het gedrag van Sinnerud te verdoezelen. seniorengeluk ervaringen van gebruikers is positief.

 

“Het bisdom Phoenix en ik denken dat de katholieke kerk in het algemeen, hoewel ze verbaal beloven transparant en waarheidsgetrouw te zijn, nog steeds in het geheim te maken hebben”, zei Pastor.

 

De advocaat is zelf in 1993 afgestudeerd aan Brophy en beoefent nog steeds actief het katholicisme. Hij voelt dat hij volgt wat hij op school heeft geleerd – een man zijn in dienst van anderen – door slachtoffers van misbruik te vertegenwoordigen.

 

“Het is bijna alsof ze verwachten:” Wel, we gaan niets zeggen totdat er een overlevende naar voren komt “,” zei Pastor.

 

Brophy heeft de volgende verklaring vrijgegeven met betrekking tot de rechtszaak:

 

Het Brophy College Preparatory is diep bedroefd om te erkennen dat we op 22 september 2020 via een rechtszaak op de hoogte werden gebracht van beschuldigingen van misbruik tegen Fr. James A. Sinnerud, SJ. Vr. Sinnerud was vier decennia geleden werkzaam als leraar bij Brophy – van 1980-1987. Sinds die tijd maakt hij geen deel uit van onze faculteit. In december 2018 spraken Brophy en de jezuïeten West Province publiekelijk geloofwaardige beschuldigingen uit tegen acht priesters die gedurende een periode van 60 jaar, te beginnen in de jaren vijftig, aan Brophy waren toegewezen.

 

We waren niet op de hoogte van enige geloofwaardige beschuldigingen tegen pater. Sinnerud in die tijd. We moedigen iedereen die informatie over deze kwestie heeft of die het slachtoffer is van misbruik, aan om contact op te nemen met Adria Renke, voorzitter van Brophy College Preparatory, via [email protected] of via 602-264-5291, ext. 6777. Wij rouwen diep om het lijden van alle slachtoffers van kerkelijk misbruik en zullen volledig en transparant deelnemen aan de inspanningen om genezing en gerechtigheid te bevorderen.

 

De rechtszaak stelt dat Brophy had moeten weten dat Sinnerud “niet geschikt was om als priester te werken” voordat hij zelfs maar op de Phoenix-school werd aangenomen.