US STOCKS-Wall St verzamelt zich in het vooruitzicht van een verdeeld Amerikaans Congres

De belangrijkste indexen van Wall Street zijn donderdag gestegen toen investeerders gokten op een door de Republikeinse bezette Senaat die elke beweging van een regering van Joe Biden om de regelgeving aan te scherpen en de belastingen op het Amerikaanse bedrijfsleven te verhogen, zou blokkeren, zelfs toen de presidentsverkiezingen te dichtbij bleven. bellen.

 

De tech-zware Nasdaq won 2,7% en bevond zich op zeer korte afstand van het record van 2 sept.

 

 

De Philadelphia SE halfgeleiderindex steeg met 4,1% om zijn eigen recordniveau te bereiken, terwijl technologie en communicatiediensten aanvoerder waren van de S & P-indexen. koers aandeel amazon is hoog.

 

De materialenindex bereikte ook een recordhoogte, gestimuleerd door een stijging van 7,6% in aandelen van de Amerikaans-Duitse industriële gasproducent Linde nadat deze zijn verwachtingen voor de winst voor het hele jaar had verhoogd.

 

Nu president Donald Trump en zijn democratische rivaal Biden nog steeds wachten op duidelijkheid van de slagveldstaten die naar verwachting zullen beslissen over de verkiezingen, keerden beleggers terug naar de kernsituatie van het afgelopen decennium: aandelen kopen met de vloed van extra monetaire stimuleringsmaatregelen die door het financiële systeem stromen. apple beurskoers is hoog.

 

Biden kwam donderdag dichter bij de overwinning in de race om het Witte Huis na het winnen van Michigan en Wisconsin, maar het was onwaarschijnlijk dat de Democraten de Senaat zouden winnen, waardoor het voor een Democratische regering mogelijk moeilijk werd om Big Tech en andere bedrijven in toom te houden.

 

“Markten geven de voorkeur aan een verdeelde overheid”, zegt Brian Levitt, Invesco global market strateeg.

 

“Het onophoudelijke handwringen van de belangrijkste kwesties en zorgen over de vooruitzichten op hogere belastingen, een Green New Deal, wijzigingen in de Affordable Care Act en nog veel meer lijkt voor niets te zijn geweest.”

 

Aandelen van megacaps op het gebied van technologie, waaronder Apple Inc, Amazon.com Inc en Alphabet Corp, de grote ‘thuisblijvers’ van dit jaar door de blokkering van het coronavirus, droegen bij aan sterke winsten vanaf woensdag.

 

De VIX-volatiliteitsindex, die de afgelopen maanden is gestegen omdat beleggers vreesden dat de stemming zou leiden tot dalingen in aandelen, trok zich terug naar het laagste punt in drie weken.

 

Hernieuwbare energie, infrastructuur, marihuana en handelsgevoelige aandelen, waarvan analisten hebben vastgesteld dat ze winnen onder de regering van Biden, herstelden zich na een ondermaatse prestatie in de vorige sessie.

 

Maar investeerders zochten ook de veiligheid van obligaties, aangezien het vooruitzicht van een verdeeld congres de verwachtingen van een enorm fiscaal stimuleringspakket dat van cruciaal belang is voor het ondersteunen van een beschadigde Amerikaanse economie, deuken. De risico’s van coronavirus namen ook toe met nieuwe Amerikaanse infecties die een dagelijks record vestigden.

 

Later op de dag zal de aandacht uitgaan naar de laatste beleidsverklaring van de Federal Reserve na een tweedaagse vergadering, maar aangezien het eindresultaat van de verkiezingen nog steeds onzeker is, wordt van de centrale bank verwacht dat ze haar belofte zal herhalen om alles te doen wat ze kan om de economie te helpen. . [nL1N2HQ23I

 

Om 10:21 uur ET steeg de Dow Jones Industrial Average met 2,29%, de S&P 500 met 2,47% en de Nasdaq Composite met 2,66%.