X1 Card is een creditcard op basis van uw inkomen, niet uw kredietscore

Er zijn veel redenen waarom u een goede of een slechte kredietscore zou kunnen hebben. Maar als u net de arbeidsmarkt betreedt, kunt u een betrouwbaar inkomen en een lage limiet op uw creditcard krijgen. X1 Card wil dat oplossen door limieten in te stellen op basis van je huidige en toekomstige inkomen in plaats van je credit score. american credit card aanvragen.

 

Het bedrijf zegt dat sommige klanten limieten kunnen verwachten die tot vijf keer hoger zijn dan wat ze zouden krijgen van een traditionele creditcard. En die grens kan oplopen als je bijvoorbeeld promotie krijgt op je werk.


 

“De creditcardindustrie voor consumenten is vrijwel onaangetast door technologie en vertrouwt op het archaïsche kredietscoresysteem. Max [Levchin], David [Sacks] en ik hebben vergelijkbare scores – dat slaat nergens op! ” mede-oprichter Deepak Rao vertelde het me. “We hebben de creditcard vanaf het begin opnieuw ontworpen met slimmere limieten, intelligente functies, moderne beloningen en een nieuwe look.”

 

Afhankelijk van uw kredietwaardigheid krijgt u een variabel JKP van 12,9 tot 19,9% en een overboekingsvergoeding van 2%. Er zijn geen jaarlijkse abonnementskosten en de X1 Card verandert niets aan de kosten voor laattijdige of buitenlandse transacties.

 

Achter de schermen wordt X1 Card gebouwd door Thrive, het bedrijf dat ThriveCash heeft gemaakt, een leningplatform waarmee je een kredietlimiet kunt krijgen op basis van aanbiedingsbrieven voor een aanstaande zomerstage of je eerste fulltime baan na de universiteit.

 

Je kunt dan maar liefst 25% van je totale stagesalaris lenen of 25% van je eerste drie loonstrookjes als het een fulltime baan is. Er zijn wel kosten aan verbonden, maar het kan bijvoorbeeld handig zijn als u een nieuwe huurovereenkomst ondertekent en u geen geld op uw bankrekening heeft staan. welke mastercard aanschaffen?

 

Thrive heeft $ 10,25 miljoen aan financiering opgehaald van PayPal en Affirm-oprichter Max Levchin, voormalig Twitter COO Adam Bain, Craft Ventures general partner David Sacks en anderen. Lees het artikel van Natasha Mascarenhas van TechCrunch over ThriveCash als je meer over dat product wilt weten.

 

Thrive verstrekt leningen aan studenten op basis van zomerstages en vacatures

 

 

Terugkomend op X1 Card, de kaart is een roestvrijstalen Visa-kaart die werkt met Apple Pay en Google Pay. Het helpt u uw abonnementen op verschillende manieren bij te houden. Ten eerste kunt u uw abonnementsbetalingen annuleren via de app. Als u een nieuwe service uitprobeert en u uw creditcardgegevens moet invoeren om een ​​gratis proefperiode te starten, kunt u ook een automatisch aflopende virtuele creditcard genereren.

 

Als u een terugbetaling ontvangt, stuurt X1 Card u een melding. U kunt in de app ook bonnen aan uw transactie toevoegen.

 

Als het om beloningen gaat, gebruikt X1 Card punten. Je krijgt standaard 2x punten voor alle aankopen – er is geen categorie of winkel die je speciale beloningen geeft. Als u in een jaar meer dan $ 15.000 uitgeeft met de kaart, krijgt u 3X punten. Als u een vriend doorverwijst, krijgt u 4X punten voor uw aankopen gedurende een maand – elke nieuwe verwijzing voegt een extra maand toe met 4X punten. Punten kunnen worden ingewisseld bij winkelpartners, zoals Apple, Airbnb, Delta, Everlane, enz.

 

Met andere woorden, het is een creditcard. Maar wat dit product interessanter maakt dan uw gemiddelde Chase-kaart, is dat het het kredietscoresysteem wil verstoren. Het wordt interessant om te zien of mensen echt hogere limieten kunnen halen met dat systeem.